30.06-04.07.2025

Poniedziałek
śniadanie:  chleb mieszany z masłem, serem żółtym, rzodkiewką; herbata owocowa (1,6)
II śniadanie: gruszka
obiad: kapuśniak na mięsie z ziemniakami; racuchy z jabłkiem, sosem truskawkowym; kompot (1,2,6,7)
podwieczorek: sok owocowy; ciastka b/c (1,2,4,5,6)

Wtorek
śniadanie: zupa mleczna z płatkami owsianymi; weka z masłem, konfiturą morelową; herbata z cytryną (1,4,6)
II śniadanie: jabłko
obiad: rosół z makaronem; ziemniaki, sznycle drobiowe, kapusta młoda z koperkiem; kompot (1,2,6,7)
podwieczorek: szaszłyki owocowe: mandarynka, truskawka, winogron, kiwi

Środa
śniadanie: chleb mieszany z masłem, pomidorem; kiełbaski na gorąco, ketchup; herbata z cytryną (1,6)
II śniadanie: paluszki z ogórka zielonego
obiad: botwinka z ziemniakami; kluski na parze z sosem czekoladowym; kompot (1,2,6,7)
podwieczorek: jogurt owocowy; banan (6)

Czwartek
śniadanie: rogal z masłem, twarożkiem z miodem; kakao (1,6)
II śniadanie: arbuz
obiad: zupa kalafiorowa z kaszą; kluski śląskie, gulasz wołowy, buraki zasmażane; kompot (1,2,6,7)
podwieczorek: truskawki z bitą śmietaną; rurki kruche (1,2,4,5,6)

Piątek
śniadanie: chleb graham z masłem, zielona sałatą, pasztetem; kawa z mlekiem (1,6)
II śniadanie: melon
obiad: zupa koperkowa z lanym ciastem; ziemniaki, filet rybny, fasolka szparagowa z bułką tartą; kompot (1,2,3,6,7)
podwieczorek: ciasto domowe; lemoniada (1,2,6)

Comments are closed.